Sunday, March 28, 2010

Vil du bli med inn?
Tre måneder på tre kvadratmeter per snute har vært en opplevelse, nesten som å bo i en zoo. Leilighetene ligger på rekke og rad som i en minkfarm, er like lydisolert som et kaninbur, og nå har jammen en av naboene adoptert en killing, som de har i et hundebur i ettromsen. Geita ble funnet morløs og rådløs på lavaslettene nord for flyplassen, og hvorfor ikke ta den med hjem? Vi har jo også husdyr...
Under Maries madrass bor denne typen. Vi er ganske vennlige, men har ikke brune sympatier. Ingen formildende omstendigheter, ingen fotsid frakk eller for store sko, så herren er historie.
Inne hos oss er det..... hva skal jeg si........, det er som å bo inne i en pose med kinodrops, Flips, husker du? Trangt og fargerikt! Guttene har montert fire lange lenker med flerfargede julelys fra bruktbutikken, det blir omtrent som å bo i rundkjøringen i Krossen på Åkra. Scooterne står her, med t-skjorter til tørk, kjøleskapet ser ut som kjøleskapet ditt, om du har unger i huset. Du bare aner noe hvit emalje bak den helårlige Høstutstillingen. Den smålåtne enseters sofaen er ikke noe verken å sitte i eller skrive om. Dobbeltsenga derimot, er håpløst og hyggelig uimotståelig for alt som kan krype å gå. Et amøbemøbel med varierende fasong etter funksjon, trampoline, bokhylle, klesskap, sofa, spisebord, leksepult og en sjelden gang også seng.
Nei, hadde du kommet en tur, så hadde jeg heller tatt deg med til Hilton, øyas fineste hotell. Her skulle vi hatt romnummer! Førti tusen for en suite per uke, men så kan du til gjengjeld ta tog til rommet... eller båt. Hotellet består av tre tårn spredt utover et stort område, så toget trengs. Båtene drar opp og ned på den innvendige Nilen, som er full av fisk, pluss en barracuda som heter Elvis og holder bestanden nede på et hyggelig nivå. De tusen ansatte bruker en underjordisk to kilometer lang tunnel for å komme til kantina.
Langs eventyrelva er det 1800 kunstverk, antikviteter og fugler. Og oppi båten sitter vi, utelukkende med skonummer, mobilnummer og nummeret før vi bli kastet ut.

No comments:

Post a Comment