Thursday, March 4, 2010

Skolebusser og the selfmade man...

Engelskmenn er konservative, det er opplest og vedtatt. De går med hvite ullparykker i rettssalene, anlegger skillen som Oliver Cromwell og drikker te med de samme koppene som i kolonitiden. Amerikanerne foretrekker darling fremfor darjeeling, smelter ikke sammen til en homogen masse i digelen... og er selfmade med armslag så det holder. Individualismen skulle vel tilsi at ingenting er likt fra den ene dagen til den andre??? Vel, her er en liten lakmustest.

På ALLE amerikanske filmer jeg har sett er skolebussene gule, postkassene er tunnelformede med en festlig lite rødt flagg og bilselgere tror vimpler er nytt av året.... og hva er egentlig linken mellom biler og ballonger? Ser ikke den helt, men her nede er det i alle fall en hel industri... Sjekk denne: http://www.balloonbasics.com/CAR_DEALERSHIP_SUPPLIES.html

En liten research viser at skolebussene er gule, fordi loven sier det. Så mye for the selfmade man der i skole...gården! Den første bussen kom i 1827 og ble trukket av hester. Hjemme har vi hatt røde, gule, blå... og grønne. Ja, ja de grønne er vel ikke mye å skrive hjem om. Ikke er de militærgrønne, ikke julegrønne, ikke klimagrønne, ikke rødgrønne... de er melkegrønne! Et eller annet lyst hode helte et spann med hvitmaling oppi. Nå ser de ut som en ti år gammel nyvinning fra Albania, alle like uten så mye som en kurve eller unødvendig pyntelist. Nei takke meg til de amerikanske da! De har stoppskilt på siden, blinkende røde lys og med en alllmektig sjåfør. Blinker han inn til siden, bråstopper trafikken i begge retninger.

Postkassene kom i 1915 og har vært der siden, kjemisk fri for rødkløver og margeritter, som red de norske postkassestativene som en mare for ti år siden. Grunnen til hver mann over here fremdeles har sin egen private posttube, youtube, er at de er bygget for ekstremvær. Snø på lokket.. regn som pipler inn ovenfra og bløtlegger halve avisa, er niks problem her.

En eneste huseier i gata her har dristet seg til å trosse postkassepresset, men så er han ikke amerikansk heller da....Summa summarum: Myth busted!

No comments:

Post a Comment