Tuesday, March 30, 2010

Aldri mer ståpels og snurpetunge....

Du har vel kjent det? Det ultimate syreangrep på tenner og tannkjøtt, forårsaket av prikken over i`en i fruktkorga du vant på basaren før jul. Men den tid er forbi! Jeg kan ikke spise ananas off island anymore. I USA spiser alle kirsebær med de store, naturlig nok snittstørrelsen tatt i betraktning. Og er du liten, kan du nøye deg med cherry coke og enarmede banditter. Men på Hawaii er det ananas fra ende til annen, se på rådhustårnet.....


Ingenting er vakrere enn Hardanger i mai, men de sure Prinsene deres ... hmmm skeptisk. Det er slutt på snurpetunge og ståpels på armene ved første bit her nede, frukten er søt, saftig og smekkekrevende. Ikke alltid like pen, men god. Har du smakt den store stygge i fronten? Eller jordbærmango?

Kommer du et stykke utpå landet, har de fruktdisk naturell, halv pris nederst på klasen pga dato.

Det er ei av naboøyene som er ananasøya, Lanai. Dole, bananbaronen, kjøpte hele øya i 1922 og gjorde den om til en gigantisk plantasje på 800 kvadratkilometer. Lanai produserte over 75% av verdens ananas gjennom resten av århundret og kalles i dag Pineapple Island.

No comments:

Post a Comment