Monday, March 15, 2010

En mørk dag...

Alt tydet på at det skulle bli en vanlig dag. Men det var før vi fant den. Vegen. Den lå og lokket i solsteiken... De fleste kjørte rett forbi, og vegen var like glad. Den var ikke skapt for trafikk, den lå og ventet på de med SUV, full kasko og eventyrlyst.

Og kommer de først innpå, har vegen dem i sin hule hånd. Ingen slipper ut igjen før de har vært helt nede ved havet, der de innfødte fisker og bader i underjordiske grotter.

Vegen trakk oss inn, til tross for at vi kjørte en leid Kia, som ikke var det minste eventyrlysten. Men vi hadde dykkermasker, undervannskamera og lykt og var klare for å jakte på fossilfisker og Gollum.

Det gjorde ingenting at vi bare så to små fisker i det fjerne, for vi så ei grotte til som skal utforskes til helga. Smal inngang og lavt under taket, tåkedis over vannet og langt til bånn, herlig spennende for halvgamle husmødre.

På hjemvegen toppet vi den mørke opplevelsen med å kjøre med kun kupélysene på og ble stoppet av politiet. Høvdingen ble helt satt ut av å bli stoppet en bevæpnet politimann, og havnabergengelsken forsvant som dugg for solen. Ikke lett å forklare at vi har automatiske kjørelys hjemme, når det eneste du husker er car og Norway....Ingen av oss andre tilbød en hjelpende tunge, vi var bergtatt av mannens imponerende midje. Pistol, elektrosjokk..taser gun, kølle, spray, håndjern.... Ja,ja han lot nå nåde gå for rett uansett, straffen kom som ventet bakfra, fra den nådeløse baksetejuryen: - eg ler meg ihjel av den hjelpalause engelsken din!

No comments:

Post a Comment