Saturday, February 13, 2010

A VIEW TO A BILL .......

Denne hardangerlige utsikten er et sydlandsk synsbedrag. Det er ikke M/S Stranda som ligger for anker langt der nede, men det er likevel noe direkte himsligt med skuta. Det er American Pride, rosinen i skipspølsa til Norwegian Cruise Line.

Norwegian har et titalls skip som ennå høres helnorske ut, Norwegian Jewel, Norwegian Dream, Norwegian Pearl ..... Forresten det Miami-baserte selskapet har vel ikke helt skjønt den norske navneskikken, det er ikke mange juveler og perler i de norske fjordene. Der holder vi oss til navn à la M/S Melderskin, og flesker oss i høyden til M/S Nordnorge på riktig hurtige cruise.
En gang i uka våkner vi med American Pride i syningom....(tro det eller ei, det var det første ordet jeg kom på..., ei språkleg samrøre av ei anna verd!) American, som egentlig ikke er norwegian lenger, er lastet til randen med opptil 2000 passasjerer når de kommer til Kona. Og nå er det visst ikke mer enn svelene som skiller dem og fergefolket.
- Tuxedos are rare, passengers have been seen wearing t-shirts, lover NCL. Ska sei !! Bagasjen ligner i alle fall ikke på taskene under halvtaket på Flaggruta.

- Oh, it`s good to get off the ship to catch some fresh air, sa ei brysk og barmfager XXL dame i rød badedrakt og rosemalte rosa crocs sist jeg var nede på cruisepiren. Hun hadde et svare strev med trekken, klissvåt som hun og etterhvert den friske sigaretten ble nede i vannkanten.

Men de fleste cruiser rundt Alii Drive på jakt etter souvenirer. Det er
forunderlig med souvenirer, de er nesten like, enten det står Låtefoss eller Honolulu på dem. Små askebeger som en kan ha binders i, siden ingen i familien røyker. Og flaskeåpnere er jo klassikere, selv til skrukorkgenerasjonen. Men, men vi har vel alle blitt angrepet av den epidemiske souvenirsyken i utlandet, og kommet hjem med ting vi snaut nok kan ha på øverste hylle, eller bak lås og slå, hvis vi bor sammen med en fungerende funkis.

No comments:

Post a Comment