Wednesday, February 10, 2010

She`s a beaty!!


Å, som jeg savner Steve Irwin! Mannen som fikk det til å virke både normalt og dagligdags å springe rundt i bushen med kakishorts og kysse frosker og beinløse dyr, vise ømhet for øgler og lidenskapelig kjærlighet for krokodiller. Han hadde elsket de små grønne husdyrene våre! Madagascar Gold Dust Day Gecko. Det kryr av dem her, inne og ute. Det er bare stas når de kryper rundt på veggene når vi skal legge oss, så slipper vi å våkne halvt oppspist. Det eneste fornuftige jeg og jentungen kan finne på å gjøre etter en moskitonatt uten nett, er å sysselsette oss med en vannfast tusj og prikk til prikk....... Ingenting annet som hjelper likevel....

Det som hjelper derimot, dersom en
blir stukket av ett av de giftige tusenbeinene i trærne her.. er plumeriablomsten. Mangefotingene er røde eller blå, og stikket er ikke mer dødelig enn et bistikk. Men saften i blomsten hjelper som plaster på et guttekne.


Gekkoene gjør lite vesen av seg, men spiser moskitos, fluer og div. døgnet rundt. Derfor er det mye mindre fluer og andre seksbeinte her enn i Tysvær og på Torvestad!(og Bernt Kay i Hauagland Zoo har flere slanger, her finnes det ikke noen!) Faktisk var det enda mindre insekter på Hawaii før. Big Island er den yngste av de åtte øyene i Hawaii-gruppen. Det var ikke ei flue her da, den steg opp av havet, og da de første polyneserne kom, bl. a fra Selskapsøyene (hmm, det må da være et skatteparadis?) Men noen hadde etterhvert med seg griser i kanoene, og da var det gjort!

No comments:

Post a Comment