Thursday, February 18, 2010

Om mus og menn

Jeg har døyvet den dårlige litterære samvittigheten min med bl.a Steinbecks "Om mus og menn". Mus er jo mye rensligere i bokform, hjemme på Sagbakken henger katta dem på trofèveggen sin sammen med ekornlår og meisenebb.

Katta vår, Muse-Marit, hadde hatt et traurig liv her, ingen real life eller survival of the fittest, bare institusjonsaktig kattemat i form av tørre knotter fra kjøpesenteret. Det er nemlig ikke ei mus å se! Det skyldes denne lille brune halvmeteren. Mongoose, den rimer nesten på både menn og mus, men ellers er det ikke mye som er likt. Ja, ja forresten det er jo mulig å se noen paralleller da.. Den er alltid på jobb, på hvileløs leting etter fugler og firbeinte fileter. Mongoosen gidder heller ikke å skifte pels, som røyskatten hjemme, mongoosen kjører snusbrunt året rundt. Det kan forresten være et tegn på høy intelligens hos menn, at de bruker den samme kommunale tweedjakka året rundt. Einstein hadde ti like dresser, han investerte null kalorier i kleskottet og bare se hva som kom ut av det!!

Ellers er den lille kattesniken kjent for å ha et ufattelig pågangsmot. Jeg liker mongoosen! And you guys! Hvem gjør ikke det:-)

No comments:

Post a Comment