Wednesday, January 20, 2010


Snuppa, snorkling og spekkhoggere...... 


Tomboyen svømmer, stuper og snorkler og skrumper inn til en liten blåhvit jentunge på kvelden, to nummer mindre enn hun var på morgenen. Tre timer i vann daglig setter sine spor!  

Rart å tenke på at da vi dro fra Sagbakken, begrenset svømmeferdighetene seg til hundesvømming under vann, bare under vann! Nå elsker snuppa å dykke i neonmaska si med ditto snorkel til 50 kroner fra Biltema. Kahaluu beach noen kilometer sør for oss er som et digert akvarium, med fisk i alle størrelser og farger... og snorklere i alle størrelser og farger. Hver mann sin snorkel! Et eventyr å se på, og heller ikke på disse breddegrader er det samsvar mellom evner og utstyr..... Som franskmennene på veg til Galdhøpiggen med tau og ishakker, som blir forbigått av nordmenn med gamle joggesko, eller tyskerne som kommer til Tysvær med ekkolodd og fryser på hengeren og reiser hjem med fem fileter..... 

De eldste er best utstyrt.  De ligger og vaker i vannkanten som slitne spekkhoggere, med hvitt
hår og svarte våtdrakter. Guttene har sjekket Wal-Mart, for evt å supplere norsk nilleutstyr med US-Divers, vanntett Iphone-case ++. Reisebudsjettet har foreløpig ikke gitt rom for noe mer enn boogie boards, som nok aldri kommer til å brukes i norske farvann. Da må de i såfall tapes utenpå Maries lille overnatte-hos-mormor-koffert, som ble fullstendig most av de store internasjonale samsonitene på veg over Atlanteren.    

No comments:

Post a Comment