Sunday, April 11, 2010

Pikant og pirrende i paddepytten...

Du har helt rett, livet på Sagbakken får Norge Rundt til å fortone seg som et heseblesende horrorshow. Det vil si, hadde det ikke vært for paddene. De fyller opp kvoten for vold og sex og fører bygdelivet over i actionformatet.

La deg ikke lure av denne fredelige pytten i morgensol. Like under vannflaten er det hektisk og til dels lyssky aktivitet. Jentungen har gjenopptatt sine biologiske studier, etter at kattungen kom tilbake fra feriekolonien på Bleikmyr som fullbefaren kattekvinne. Et moderlig blikk på pelsdama antyder fem-seks små babybyaser i løpet av en måneds tid.
Så nå er det paddeparing som står på forskerens agenda. -Eg lure på om padder gjørr det omvent av alle andre dyr. Eg så ein kjempestore mann med den litna damå oppå ryggen. Han lagte paddelyder, mens hu bara klynka! Eller va det kanskje ei paddemor på tur med ongen sin forresten?

Se på denne kjekkasen, kommer rett fra paddenes Power Gym. Har som en del andre bare trent overkroppen, men hadde han vært lur hadde han kjørt litt på froskelårene også. Da hadde han kanskje bidratt til å snudd den negative ulykkestrenden. Paddenes troppeforflytninger resulterer jevnlig i trafikkulykker, og mange av dem legger seg paddeflate og vel så det.

PS I Austefjorden skal de bygge sju paddetunneler under den nye vegen. Opptil 5000 padder parer seg like ved, nå skal byggherren stille med mannskap som bærer paddene over vegen i bøtter, slik at de ikke blir overkjørte, skriver lokalavisa.

No comments:

Post a Comment