Sunday, July 27, 2014

Shoppesirkus og superlimElefanten med de edle steinene var fristende for den norske sydhavskongen min, men tanken på de to koffertene banket på døren, og elefanten måtte ofres til fordel for sykkelhjelm, sykkelsko, fem shortser, tre skjorter og lim for alle anledninger. 

Limstifter, skolelim, hobbylim og superlim. -Knallabilligt mamma, fastslår poden, og limer fast knaggen på badet i utleieleiligheten med en fornøyd mine. Samtidig limer han neglen fast i huden under, litt ubehagelig, men superpraktisk. Sørgerender er nå en saga blott, det samme er lommepengene. Ungene er blakke som lommetyver på en naturriststrand, men såre fornøyde. Kjærestene hjemme kan glede seg til kjole, smykke, husmorforkle og rulleskøyter. De kjæresteløse sprader rundt i nye slimfitbukser uten plass til velfylte visakort, og drikker redbull for å holde følge med de gamle. Optimister hele gjengen, troende til å kjøpe seg ny lommebok for sin siste seddel.                                                                 Slimfit


-Du e`kje rige, før du har noge du ikkje kan kjøpa, sa maen og så på ungane med varme valpeøyne. Aldeles tussete etter ungane sine den maen. 
Noen minutter senere er alle tussete, sluken i begge badene er tette og det er ikke land i sikte i noen av rommene.  Men med vissheten om at vaktmesteren er på veg, og at den som alltid har hodet over vann, bare ser toppen av isfjellet, drar mor og far med hver sin ungeflokk på byen for en bedre middag. 

-Ka e` det!? Eldstemann spytter ut spørsmålet med en legendarisk burgerbit fra Hard Rock i munnen, og peker på en hudfarget liten sirkelorm til høyre for glasset sitt. - Hæ? Å, det e` barra ein av strikkane mine, gliser 18-åringen, som ennå sliter med regulering og et bardehvalaktig smil med fire strikker i munnen til enhver tid. For å trøste seg selv, pleier han å skyte fra hofta.  -Strikkane mine ligge på tri kontinenter,  fastslår globetrotteren med det blanke bittet og forsvinner inn i burgeren igjen. 

Nilssens og Hesseberg sine vet å kose seg. Kvelden avsluttes med fyrverkeri. Det er nemlig marked i Gdansk, Jarmark Dominikanski, en 750 år gammel tradisjon med boder, ikke-kinesiske varer, konserter og gatemat.  Fantastisk og fargerikt. 

Etter ei kort natt venter en kort flytur, som ender på Kystbussen, kjørt av Ove  med sunt bondevett, jærvarianten av jaglandengelsk og  minst ei hånd på rattet. Ingen handsfri der i gården. Det var det ikke på ferga heller, da gamlemor først i dokøen fikk en telefon akkurat da det var hennes tur. Til gjengjeld svarte hun i begge ender :) 


                         Du trenger ikke ei god bok på en flyplass, nok av severdigheter 

                                           Tor på tur
No comments:

Post a Comment