Wednesday, June 25, 2014

Dag 5: 
Banning og Bollywood 

-Lygn å lort! Skinn å bein!! Trur du`kje toget gjekk fra oss! Maen henter fram det beste fra den jærske kulturarven og banner som saftige bønder og bedehusdamer. Toget til Lindau hostet seg sakte ut fra perrongen i samme sekund som vårt kom inn. Og med det forsvant siste mulighet til å nå Liechtenstein på denne dagsbilletten. Men maens bedehusbanning  levner heldigvis muligheter for å passere St. Peter på walkover.          

-Eg trur`kje det e meiningå at me ska te Liechtenstein, fortsetter maen i et sjeldent øyeblikk av eksistensiell grubling. Vi rister på hodet av fjorårets Liechtensteinepisode, der vi reiste rundt og rundt i Tyskland en hel dag, byttet tog sju ganger for å ende opp i en liten tysk bygd med samme navn som finansimperiet. 

Men etter en rekalkulering enhver GPS ville misunt oss, har vi lagt om kursen. Vi skal ikke til Liechtenstein, men til München. Der er det Hard Rock Cafe, med verdens største burgere og gratis internett. Vi går mer og mer opp i rollen som loffere, selv om vi er pinglete puteliggere som kjøper ei god seng i hver by. Men med gutta-på-skauen-uniformen, manpurse på magen og sekk på ryggen er det fremdeles ingen som tror vi har en eneste vegg å ha nåla i. Hver gang vi spør etter hotell, blir vi henvist til ungdomsherberger og lugubre pensjonater med innrøykte  resepsjoner og lyssky kvinner oppover i etasjene. 
Toget til München er ikke å kimse av. Tyskere i alle setene, alle sitter ordentlig med beina på gulvet, munnen forskriftsmessig lukket og fingrene låst til laptoper, ipader og smarttelefoner. Fredelig, men maen får maur i kroppen i denne kontoristkupeen. Så da en indisk turist kommer brasende inn med to ryggsekker, to kofferter, caps og joggesko, trekker Nilssen et lettelsens sukk og søler på skjorta i ren velvære. Selv inderens fingerstilling på laptoen er et deilig lite opprør mot den digitale dydigheten. Det ser ut som han har lært data av en strikkelærer med tre fingre. 

Nå er vi tre raringer, nok til en hel komite. Er vi heldige, setter han på en tretimers Bollywood. Ingenting er som å reise med tog. Jeg elsker å fly, for all del. Men jeg har dessverre vært flere plasser enn bagasjen min. På toget derimot er du din egen lykkes smed. 


Legg til bildetekst


Noen timer senere ruller vi inn på Hauptbahnhof i München. I kveld skal vi kose oss så mye vi kan, for i morgen skal vi til et annet land. 
Fjorårets forsøksheat til Liechtenstein:
http://karenhesseberg.blogspot.it/2013_08_01_archive.html

No comments:

Post a Comment