Sunday, June 22, 2014

Dag 2: 

Fluer og fiff
-Det e`det galnaste, utbryter maen og peker på en sverm fluer i busskuret i Hirtshals. Landeplagen fra Valevåg har krysset Skagerak og er i ferd med å innta kontinentet. 
De seksbeinte emigrantene er velfødde som nordmenn flest. - Eg trur mesten me kan ringmerka di og se om me finne kilden for kommuneovelegen, sier jærbuen og får assosiasjoner til sin barndoms vipekledde åkrer. 

Men maen nøyer seg med å knipse den største flua, - med Iphonen. Det krever sin mann, med tanke på at fluer kan se seg rundt i 360 graders vinkel og tar inn 300 bilder i sekunder, mot våre fattigslige 30. I en nærkamp med fluer går flua ut som seierherre tilnærmet 10 av 10 ganger.  


Men på 1. klasse til Vejle er det fluefritt. Der oser det til gjengjeld av forretningsfolk og fiff. I det vi kommer anstigende med høylytte knirk fra hoftepartiene og en jamrende akilles, snur kontorfyrsten i sete 22 seg med et forekommende, men rettledende smil. - This is first class!! Mannen har forståelig nok ikke fantasi til å fatte at omstreiferparet med ryggsekker, sovehår fra danskebåten og loffelook er pengesterke nok til første klasse. 

Timene går, og maen som ble forarga på blårussen med italienske skinnsko, uklanderlig svart dress og Armanibriller har bestemt seg for at han ikke skal få noe å utsette på det rufsete paret i setet bak. Så vi er musestille, mens Preben fra København knitrer med Politiken og Berlingske, knatrer med taster og knirker med de håndsydde skinnskoene. -Herremann så han bråke, sukker maen og himler med de jærblå øynene. Han inntar nok et lydløst knekkebrød fra den medbrakte gående buffeten og skyller ned med rikelige mengder førsteklasses kaffe. Det gjelder å nyte førsteklassebilletten mens vi er i Danmark, Deutsche Bahn er ikke alltid fullt så ordnung muss sein.  

Og i det maen svelger siste kaffedråpen, ruller toget inn i Vejle. Vi som ikke visste hvor vi skulle sove i natt, har besluttet å elge oss inn på mannen som spiser bacon og drikker fløte til frokost. Det kan komme godt med. 
                                         Tors Danmark
No comments:

Post a Comment