Friday, November 12, 2010

Donalder og dobbeltmoral

Jentungen på tankeloftet....

Symbolpolitikken til regjeringen surner som se-o-to og svevestøv i høstgrå lunger, av 70.000 klimakvoter har de ikke solgt mer enn usle titusen. Fotfolket går klimabevisste hoder en høy gang, for som så ofte før lønner det seg å begynne i det små. Men ellers er jo dobbeltmoral er finfin ting, mister du den ene, har du alltids den andre igjen.....

Jentungen satt med yndige små tenkerynker og funderte over de fjærkleddes manglende moral her en dagen.

-Mamma!? Koffår går Donald allti uten buksa?

-Fuglene er jo ikke nakne vet du, de har jo fjær. Både bruk av benklær og belæring får imidlertid et skudd for baugen, da jentungen parerer med: -Men koffår har han allti buksa på når han bade då da??

Gode svar glimrer med sitt fravær, heldigvis blir samtalen avbrutt av fjortisen, som allerede er inne i sin andre midtlivskrise. – Eg glede meg te å bli femten, å værra fjortis suge sykt! Nøkkelen til suksess er å ikke svare, det er bare på film fornuft og følelser blir en innertier. I tenåringenes univers er det følelsene som er fyrlykta i hormonhavet. – Eg kan barra tenka meg ein verre alder, forsetter den aldrende ynglingen. – Hva er det da, vennen min? – 8!! Det va barra heilt pyton å verra 8, eg glømme det aldri!! – Uff da, hva var det da? Fjortisen tenker lenge over livets viderverdigheter, blir nesten svar skyldig, men scorer på overtid: - 7 e`greit og 9 e`greit, men 8 e`barra...... så rondt. Eg hate ronde tall :)

No comments:

Post a Comment