Saturday, August 7, 2010

Kupèlarmer rimelig til salgs....

Begrepet løs vekt i sin ytterste konsekvens

Kjøreelementene i baksetet er i ferd med å kjølne, etter at jeg fikk varmgang på alle tre i forrige uke. Overopphetingen kom etter en runde i Godisfabriken på grensen, stedet for selvplukkende sugarbabes i alle aldre.

Desibel og dramaturgi endres som kjent dramatisk med drops og druer. Søte små sovende baksetebarn blir kupèlarmere, sjåføren blir vekselharm. Men for all del, glukose i pose hører med til sommerlykken. Og når antall kjørte kilometer er proporsjonal med den glykemiske indeksen stilner kor-långt-e-det-igjen-spørsmålene for en stakket stund.

Jentungen har ellers blitt nokså edruelig i sitt forhold til sure padder og slikkmunner, etter at hun via mormor vant førstepremien i barnekryssordet til Norges Diabetesforbund tidligere i sommer. - Mamma, eg har fått et brev der det står gratulera, hilsen diabetesforbundet. Eg trodde ikkje det va nåke å bli gla for?

Men i følge hjemmesiden til Dansukker, er det nesten sunt å ha sukkersyke. Det tvinger en nemlig til å bli en tenkende tygger. "Trikset er å velge søtsaker uten eller med lite fett, f.eks drops uten fyll", sier sukkerprodusenten med stort alvor og topper det hele med å introdusere klimabevisste kalorier: "Man kan kalle sukker for lagret solenergi, det dannes nemlig i alle grønne planter ved hjelp av sollys". Begrunnelsen høres ut som barnebiologi på et høyt plan. Sukret sludder klør søtt i øret :)


No comments:

Post a Comment