Friday, November 19, 2010

Moden og melkemyk?

Det er et poeng å være jevnaldrende med seg selv. Det vil blant annet si unngå å dekke babyhuden på de middelaldrende beina med tettsittende trikot fra overskuddslageret til Kåre Osnes og co. Men 2010 har ellers vært et godt år for tilårskomne tightskledde tutter med fenderne innabords. Tunikaen har vært en gudegave, hvis en overser det faktum at halvparten av oss så ut til å bli i lykkelige omstendigheter over natta.

- Mammer e allti mjukare i kantane enn papper, sier jentungen og får det til å høres ut som en attraktiv attributt. Men gode råd er dyre når huden på leggene ser ut som den er røvet fra Keopspyramiden. Les: kan være dyre, for her en dagen tok nemlig jentungen og jeg en Kleopatra til den nette pris av 0, 56 euro. Vi badet i helmelk... og fremstår nå som oversized babies, mest på grunn av den svake eimen av sur melk, men dog. Kanskje huden blir mykere på sikt? I mellomtiden er det bare en ting å gjøre, nyte tiden i sitt gode skinn og håpe at furet, værbitt-begrepet forblir nasjonalromantisk og ikke en sørgelig sannhet.

Men, men, vi er jo ellers litt sære i forhold til alder. Ta barnevakter for eksempel. Da skal tenåringer oppføre seg som voksne, så de voksne kan gå ut og oppføre seg som tenåringer......

Friday, November 12, 2010

Donalder og dobbeltmoral

Jentungen på tankeloftet....

Symbolpolitikken til regjeringen surner som se-o-to og svevestøv i høstgrå lunger, av 70.000 klimakvoter har de ikke solgt mer enn usle titusen. Fotfolket går klimabevisste hoder en høy gang, for som så ofte før lønner det seg å begynne i det små. Men ellers er jo dobbeltmoral er finfin ting, mister du den ene, har du alltids den andre igjen.....

Jentungen satt med yndige små tenkerynker og funderte over de fjærkleddes manglende moral her en dagen.

-Mamma!? Koffår går Donald allti uten buksa?

-Fuglene er jo ikke nakne vet du, de har jo fjær. Både bruk av benklær og belæring får imidlertid et skudd for baugen, da jentungen parerer med: -Men koffår har han allti buksa på når han bade då da??

Gode svar glimrer med sitt fravær, heldigvis blir samtalen avbrutt av fjortisen, som allerede er inne i sin andre midtlivskrise. – Eg glede meg te å bli femten, å værra fjortis suge sykt! Nøkkelen til suksess er å ikke svare, det er bare på film fornuft og følelser blir en innertier. I tenåringenes univers er det følelsene som er fyrlykta i hormonhavet. – Eg kan barra tenka meg ein verre alder, forsetter den aldrende ynglingen. – Hva er det da, vennen min? – 8!! Det va barra heilt pyton å verra 8, eg glømme det aldri!! – Uff da, hva var det da? Fjortisen tenker lenge over livets viderverdigheter, blir nesten svar skyldig, men scorer på overtid: - 7 e`greit og 9 e`greit, men 8 e`barra...... så rondt. Eg hate ronde tall :)