Saturday, September 25, 2010

Fjesinger og hentebryn

Ennå elastisk i sinn og skinn

Den anbefalte aldersgrensen på 13 år for egen Facebookprofil er meg en gåte. Hvem er da farmene, fiskene, bamsene, duene, rosene, hjertene og de sosiale intervjuene beregnet for?

Avleggerne har nettopp lagt bak seg en periode med social interviews, du vet, intelligente, oppbyggelige spørsmål av typen : Er ... en bassengløve? Synes du .... har en fin kropp? En ting er å leve med en 40 + kropp, som i seg selv er et av universets store gåter. Jeg mener, hvordan er det mulig å bli sementert, stiv og støl i skrog og skuldre, når det ser ut som vi bruker one piece i dusjen? Og så skal man attpåtil få stikkende stilkarakterer av små nådeløse fjesinger?

- Skjer med gamle folk da, undres odelsgutten. - Nå når det endelig e`slutt med hentesveis, vise det jo at adle har hentebryn! Mors pedagogiske pludder om at det er det indre som teller faller til jorden som ransler i gangen. Men etter noen sekunders latens slår fjortisen til. - Eg forstår ikkje nåke av det inni. Jenter for eksempel, ka e`det med hjernen derras? Eg fatte ikkje koffor den styre di te å gå to og to på do.

Tuesday, September 21, 2010

Ikke lenger like langt.....
Powershopping på høyt nivå

- Skal VI rydde i kjelleren? Eller pusse opp gangen? Strategisk bruk av pronomen er første bud når du vil ha noe gjort i huset! Men håpet om at vi blir til tredje person entall (han) undervegs kan selvfølgelig bli torpedert av gubbens innebygde støyfilter, og da er du ikke lenger like langt.......men ett skritt bakpå.

Hvis håndverkeren i ditt liv ikke en gang hører spørsmålet, må du skifte gir og vurdere skitne triks. Strietapeten, som henger som en relikvie fra åttitallet, kan for eksempel rives av i små biter. Et par ubevoktede øyeblikk og du har nådd the point of no return. Da er mye gjort. Men vil han fremdeles ikke være med og kjøpe ny tapet, må trumfesset tas frem. Inviter svigermor til kaffe, hun har pusset opp før og har solide stayeregenskaper. - Pusse dåkkår opp? Da kan du trygt lene deg tilbake, jobben er gjort.

Men glem handletur, gå heller for powershopping. 20 minutter i fargehandel, med medbragt brunt bønnebrygg, godtgjøres med en time på kafé.

Saturday, September 11, 2010

Mikromegling og meldeplikt

- Middagen e`ferdige!! Fire forventningsfulle familiemedlemmer skulle ha sittet til bords, men som vanlig er tilstrømningen heller mager. Det er bare bikkja som er på plass, optimistisk siklende under bordet.

Sekstenåringen mumler noe som med litt velvilje kan tolkes til: - e `kje sulten. Fjortisen kjenner som vanlig naturen kalle i feil ende når det er mat og forsvinner i retning badet. Resten av familien har brutt den kjente fjellvettregelen : meld fra hvor du går. Men endelig er ungene på plass, kyllingen perser rundetidene i mikroen, ...klar, ferdig, kvalitetstid!

Samtalen rundt bordet inntar nye høyder, tema for dagen er brystkassen til pingler og puslinger. - Eg fatta ikkje koffår gamle rockera spille med bar overkropp, dei har jo absolutt ingenting å visa te, sier sweet sixteen med t-skjorta på. - Måtte du ta resten av saftå?? Torsodebatten legges på is til fordel for friske fraspark fra fjortisen. Mild mammamegling blir parkert i tilløpet. - Skjer da, må du blanna deg? Sixteen sløser ikke med prefikset sitt. - Me e i ferd me å bygga opp ein sjiklige krangel!


Sunday, September 5, 2010

Kattekrøll
Pupp og pellets

Jeg tror jeg skal skifte jobb, jeg skal begynne med markedsføring! For det må vel være et kunststykke å gi vekk tre kattunger midt i fellesferien? Men fjerdemann ble en fiasko, vi overså familiejuvelene i pelsen og lanserte lømmelen som jente.

Jeg burde jo ha skjønt det, kattegutten var utpreget maskulin, - blodtørstig og bedårende. Pupp og pellets dugde liksom ikke, han gikk fra mammamelk til mann-mot-natur-meny på walkover. Nå har den raggete rakkeren sitt eget redselskabinett på trappa,- dekorert med fugleføtter, nebb, halvspiste mus og sammenleggbare stålormer.

Så nå har vi et puseproblem, hvordan gir vi bort en tenåring som tror han er gaupe? Hemmeligheten ligger selvfølgelig i annonsen. Rubrikker med tannløse tamme tekster à la "stuerene kattunger gis bort til dyrevenner" duger ikke, her må det sterkere lut til.

Og det haster! Jentungen har allerede begynt å planlegge neste kull. Når sant skal sies sleit hun lenge med moralske anfektelser: - Blir det ikkje heilt feil at kattane har mången menn heila tiå mamma? Vel, hvordan bortforklarer man de pelskleddes Paradise Hotel? Jentungen landet egenhendig på at når det gjaldt kattemenn, så var de trofaste helt til noen skøyt de i rompa med luftgevær. Og hannkatten på Sagbakken? - Han e`sikkert på bryllupsreise mamma! Jeg mistenker at han snart er tilbake, da blir våre to katter snart til sju. Hjelpe meg! Firbeint musefelle gis bort mot annonsens kostnad....