Thursday, June 25, 2015

                   Hvordan få flat mage på 1-2-3
                                 Den vakreste mannen i byen
Du skal lete lenge for å finne en tyrker med hentesveis. Mer velfriserte menn skal du lete lenger etter. Den jevne tyrker legger sjela, og om nødvendig lommeboka si, i sveisen. Ikke har de mage heller, mer enn de strengt tatt trenger for å nippe til den lille desiliteren søt te de hengir seg til. 
- Ke e` det me di, spør maen og klør seg i bakhodet. - Nå har eg sitt fem mannfolk så e`bandasjerte i bakhåve. E`det balltrer eller ein eller aen festival på gang? 
Hotelldirektøren på Marmara Place løser mysteriet med alle de bandasjerte mennene for oss. Istanbul er kjent for sine hårtransplantasjoner. Og tyrkerne har skjønt det. Glem piller og kremer, det eneste som virkelig hjelper mot skallethet er hår. 
Men maen er fornøyd med håret sitt. Etter at en frisør advarte ham mot tidlig skallethet da han bare var 18, har han trassig tviholdt på nok hår til at vinden finner det bryet verdt å ødelegge frisyren. Men han bruker ikke nevneverdig tid på det. 
- Det e` me meg så me andre store tenkera. Ska du fysst tenka e= mc2, så seie det seg sjøl atte du isje bruge møje ti på utsiå av håve. 
Mens maen og Einstein er hjertens enige, mener direktøren vår at utsiden er verdt å pleie, selv om han priser seg lykkelig for at han slipper å overdrive det. Han har nemlig gode gener. 
- My grandfather was the most handsome man in my city. We could recognize him in almost half of the children in my city, ler Mahsum. 
- Eg trur han levde sunt sånn så meg. Spise ke me vil, men det e`sje sikkert me svelle alt, sier maen ettertenksomt og tar seg nok en tyggis. 
Han sverger ellers til den enkle leveregelen til sin danske flirebror Tom. 
- Vi du ha flat mage på 1-2-3? Legg deg på ryggen!
Debatten om sixpack og treningspress preller av ham som vekkerklokkesignaler på en trøtt tenåring. 
- Jeg har ei magerute, og den er jeg stolt av, gliser Tom. - Det er rene skjære panoramamagen. 
Vi andre trenger også litt å tære på. Vi er på veg fra Istanbul med tog.  

- Excuse me, which platform does the train to Sofia leave from?

- Train? The next train is the Orient Express!

- Aha, when does it arrive?

- In September, I think it is the third. 
Fargerike Istanbul 


Foto: Tor Nilssen

No comments:

Post a Comment