Saturday, January 14, 2012

Reisebrev fra Egypt
2. White Christmas i ørkenen

White Christmas at Hurghada Airport

Egyptisk jul er virkelig noe å skrive hjem om. Vi skriver 19. dag jul, men Bing Crosby synger like optimistisk om hvit jul i kjøpesenteret midt i ørkenen. Og selvfølgelig i restauranten på hotellet, der de til alt overmål har et pepperkakehus i full størrelse og oransje(!) isoporreinsdyr i resepsjonen.

Pepperkakehuset luktet forresten vissent Wasa. Ja jeg vet det. En spiser ikke på pepperkakehus i det offentlige rom. Men...jeg måtte bare pirke på en løs bit som var vindskeiv likevel, og det var da den antikvariske knekkebrødlukten kom for en dag.


Men ingenting slår nissene. De formelig slo i mot oss med det samme vi kom ut fra flyplassen. I full størrelse, med reinsdyr og slede. De står utenfor alle hotellene og lyser opp ørkennatta. Med et herlig blandingskomp fra minaretene, butikkene og basarene, en virkelig ABC i turisttilpasning, Allah Akbar og Bing Crosby. Selsomt, men en smule sjarmerende. Og om jeg ennå har til gode å se en av de tre vise menn, så har de i alle fall kamelene på plass :)

Treet på bagasjebåndet har sett sine beste dager, men white er det, det skal de ha...

No comments:

Post a Comment