Friday, December 30, 2011

Skråblikk på stashen
5. Santa Suicide


Det er bare timer til de som pyntet først og mest er forsynt og hiver treet ut og nissen på loftet. Og godt er det for de nakkeslengsnissene som har hengt etter halsen i fire uker nå......

Og mens nissene tøyer ut, har jeg funnet neste års gave til den ultimate julestæsheren, den som har alt av staker, stjerner og slynger. Vepsebol med ledlys, ti meter kabel og kontroll......

Jeg ønsker meg ikke stash, men ser absolutt verdien av totalt unyttige ting. Så til neste år ønsker jeg meg badeand til tekoppen, ei tesil der anda fungerer som blåse. Godt nyttår :))


Thursday, December 29, 2011

Skråblikk på stashen
4. Mens vi venter på Hjørdis

Juleromantikeren i meg har sine ord i behold, det ble en hvit jul i år også. Riktignok er julen koksgrå her langs kysten, men sjøen går i alle fall kvit nede ved Kvalen. Og nabonissen har tatt en Kim Il-jong og ligger på en fargerik lit de parade, mens stormen går nordkoreanske gråtekoner en høy gang.

Det gir seg i alle fall selv å se på stashen med skråblikk i kjølvannet av Dagmar. Turen rundt Djupadalen i morges ble en reise i knekte greiner, flokete slyngerog veltede nisser. Og den lille trekilos vakthunden min på størrelse med en dagen-derpå-heliumballong blåste forbi meg i stramt snøre med jevme mellomrom.

Jeg lurer på hvordan de tenker, de på Meteorologisk som jobber ut den hemmelige lista med ekstremnavn. Skal det først storme, kunne det vel ha vært en anelse tropisk over det hele? Men nei, ekstremværene får alle som en jordnære heilnorske navn som smaker femtitall, forklær, fiskegrateng fra bånn av og Wella leggevann.



Nei, stormen burde hete Kim. Den gråtkvalte reporteren på den statlige kanalen i Nord-Korea gikk langt i å antyde at den store lederen hadde makt over været. Ikke rart det sluddet på folket og dryppet på den hatteløse arvtakeren.

Monday, December 26, 2011

Skråblikk på stashen
3. When you wish upon a star....


Julestjernene er her. Store, små, med fot, uten fot, med lys, med utbrente steikeovnspærer... i uante mengder. Men denne tar kaka, dekker et helt stuevindu med juletentaklene sine. Og det beste av alt, i den størrelsen blir de levert med løftegaranti. Huset er derfor behørig lagt inn på på den daglige hundeluftingsruten...

Femåringen jeg traff i barnehagen før jul forsikret meg om at stjerneønsker er til for å oppfylles. - Vett du ka, viss atte du ser ett stjerneskudd å ønske deg nåke i akkorat samme sekund, så får du det!! Det e`heilt sant altså. Faren min ønska seg ett skeitbård ein gång, å han fekk fira!!
Skråblikk på stashen
2. Knute på tråden.....?
It`s the most wonderful time of the year .... Men mistelteinen kan fort bli litt tam og tassen, hvis det blir for mye mas.

- Gunvald, kan ikkje du henga lysslyngå opp på balkongen? - Hææ,, joooo,, hmmmm.... Fire dager senere: Gunvald, skolle ikkje du henga opp lysslyngå? - Joda.... Fem dager senere:
-Koffår e`det allti meg så må gjørr alt her i huset??? En dag og 24 timers taushet senere er juleslangen på plass i paradis... Fikst formet som en knute, Gunvalds lille signatur?


- Harry, skal me henga lysslyngene oppi flaggstangå i mårå? - Har akkurat gjort det beibi!
-Men me må jo kjøpa nye, di gamle funka jo ikkje i toppen. - No problem, eg supplerte me nåke eg fekk av naboen. Det e`ein liten nyanseforskjell i fargen, men eg tror`kje nåken legge merke til det!


Sunday, December 25, 2011

Skråblikk på stashen
1. Hvor ble pipene av


Jeg lurer på hvor mange piperøykere det er igjen i kongeriket. For 99,9 prosent av alle piperensere kommer aldri i nærkontakt med piper. De blir formet av klamme små barnehender til til noe som velvilligst kan kalles nisser eller stjerner....

Skal en først røyke, må pipe være den kuleste måten å gjøre det på. Særlig hvis det følges opp med tobakkspung, hatt og monokkel...