Monday, May 2, 2016


 Så enkelt er det å bli rik og lykkelig 


Denne mannen fikk alle i security-køen til å smile :) 

Det er mandag, det er sju grader og det regner. En fin dag for de små gledene. Har du fått med deg noen av lykkepillene under, er du rik uavhengig av børs og budsjett. 

Lukten av sjøen. Følelsen den morgenen du våkner tidlig og vet du skal på tur. Lyden av regn på et tett telttak. En sykkeltur i medvind. Nye sko som ikke gnager. Et ukeblad du ikke har lest mellom Diabetikeren og Adventistnytt på venterommet. En melding om skittentøy og nuddelmiddager der du aner at studentungen din er glad i deg. Ei løvetannrot med smitt og smule. Ei krimbok der du ikke aner hvem morderen er før på siste side. Korpset som marsjerer mellom bakkar og berg på 17. mai. Et skulderklapp fra sjefen. Nyrørte bringebær fra søndagsturen. Strimer av sollys mellom soveromsgardinene. 

Selvfisket torsk. En knekt kode.  En kattunge og et garnnøste. Null hull. Snø på julaften. En god film på en fredagskveld. En bukett hvitveis uten stilk plukket av en fireåring. En prikkfri lukeparkering. En baby som sover rundt. Ei utsolgt loddbok. 25 grader og vindstille på St. Hansaften. Årets første grillpølse. Årets siste grillpølse. Lukten av grønnsåpe. En god toveis prat. Et blunk. Et smil. En vindusvisker uten en giro under. Utsikten fra toppen av fjellet. Lukten av nybakte boller. 

Melkesyre og god samvittighet. Ei bukse med rom for mer. Et brev med blondeskrift og frimerke. Få prate en hel kveld uavbrutt når du har kjærlighetssorg. En fullført julekortliste. Joggeturen uten sting. Fruktkorga på basaren. En ferdigmontert IKEA-kommode. En elg og en solnedgang. En unge på magen på brygga med krabbe på snor. Den første løvetann på trygg avstand fra din plen. En uoppdaget multemyr. Et blinkskudd. Norske jordbær. En bestått eksamen. Kaffe fra tynne porselenskopper hos gamle tanter. Reiseradioen. En raus klem. Kjærlighet. Tredobbelt ordpoeng i Scrabble. 

En ny venn. Gode gamle venner du kan gjenta deg selv for. Et strekklaken som passer. Nystrøkne putetrekk. Lyden av en bekk. Lukten av kaffe på kjele. Veden som brenner på første forsøk. Ørepropper med ukrøllelig ledning. Frokost på senga. Vafler med rømme og nyrørte jordbær. En nyklippet plen. Lukten av pinnekjøtt. Fem like i yatzy. Et baderomsspeil uten tannkremflekker. Julebrødskiver uten sukat. Kakao med krem. Nylakkerte tånegler. Det første bikiniskillet om sommeren. 

Det første smilet uten regulering. Sekseren på matteprøven du ikke rakk å lese på. Førsteplassen i køen foran dametoalettet. Fem makrell på krokene på en gang. En gul sydvest. Et smil fra en seksåring med skoleport. Når noen sier det du akkurat tenkte. Første søndag i advent. 

Det blir rundt regnet 82 små gleder. Har du noen å tilføre?